Blogger Backgrounds

Friday, December 31, 2010

Hari Terakhir Di Tahun 2010. Sorotan..

2010.. hurmm..mcm2 berlaku..jap ek..nak ingat balik..nak ingat ni kene selak2 nalik gambar2 yang aku semat dgn rapi dlm laptop ni..ape ek yg berlaku dlm 2010 ni???

1. ha..tahun ni la aku menamatkan ijazah sarjana muda dalam bidang SAINS FIZIK. Alhamdulillah xde subjek yg kantoi, PSM pon okey, jadi dgn rasminya aku telah digraduasikan drpd Universiti Teknologi Malaysia Skudai. Setelah 3tahun memerah otak stdy fizik dgn equation2 yg merapu2,setelah 3tahun memerah duit MARA, setelah 3tahun lah.. akhirnya..

*alhamdulillah..

2. Tahun 2010 adlh tahun aku ditemukan dgn "beliau"..Mr A..Kami ditakdirkan bersama hanya utk seketika..Bak kate pepatah 'dah xde jodoh..ahaks'..Apepun thnx to him sbb pernah membawakan kegembiraan kpd daku. hee. Hidup mmg mcm ni. Yg berlalu biarkan berlalu. Sy bersyukur sbb sy yakin ada hikmah yg sgt besar semua ini berlaku. Menjadikan sy lebih matang,mungkin?Sy doakan Mr A bahagia selalu. Berjaya dunia akhirat. dan bertemu jodoh yg terbaik buatnya. Aminnn...
*i WAS loving you
*terima kasih..perlis-Jb dlm satu mlm adlh amazing.

3.Ok,lupakan kisah sedih dan menyayat hati diatas. haha.Tahun 2010 juga tahun yg akan aku ingt selalu, sbb ini la tahun pertama aku bekerja. for the first time in my life..,im working! just to have my own money.aku kerja dekat bazar ramadhan,jual air. Kerja nye senang aje! masukkan air yg dah diikat dlm plastik yang warne merak kuning kelabu bla bla tu. senang kan? huu. Alhamdulillah. dpt la rm300. kerja 2mggu je dlm bulan puase tu. Yang paling bermakne nye adlah aku ditemukan dgn rakan2 baru yang baik dan seronokkk. Kak ita,danial,syafiq,burn, rased n pak ngahh..Mereka sgt baikkkkk. memperkenalkan aku sona aina n kaety dgn ALIBABA. (skrg dh jd umah kedue kami oke. haha)



*sy syg mereka ^^

4. Ade cerita sedih dlm 2010, abg boby eksiden..rahang patah..sian die.. masuk skru dan besi dlm mulut. pastu gusi atas dgn bwh dijahit,(utk elak rahang jatuh)..so die xboleh makan ape2..sian..die dahla kuat makan..hurm..kejadian ni baru je berlaku dlm 3mggu yg lalu. kwn2 doakn abg sy cepat sembuh ye? spy dia boleh makan mcm biasa..(gmbar xde pd sy. maaf)

5. Ade jugak berita gembira.. abg kedua sy dan tunangnya berjaya jd top 25 dlm pertandingan Gerbang Cinta anjuran UTUSAN MALAYSIA. dpt la diorg g kursus kahwin free tajaan JAKIM. weehuu. tAHniah! Semoga tahun 2011 abg sy ni ade jodoh utk kwin sbb dah lame die kumpul duit. ya ALLAH, permudahkan urusan yg mulia ini ya ALLAH...

*akan bersambung nnt ye..penat sebentar..hehe.

4 comments:

  1. wah2..markonah mantap!!!like no 2..hehe..

    semoga abg boby cepat sembuh..

    semoga abg wan cepat2 kawin ngan kak dewi..hee..jgn lupe ajak..!!!

    ReplyDelete
  2. wei.. aku suka yg last tu.. alamak kalo cepat leh aku masuk pertandingan tu kan..hahahh.. suma sponsor kot.. heheh..

    selamat tahun baru..

    daaa =)

    ReplyDelete
  3. vivalavida :hahaa..tq..okeyy

    cahaya : kan kan? hehe. slmt jugak...
    daaa =)

    ReplyDelete
  4. gitu dot~
    memegang erat pingat dengan muka puas umpama atlit sukan olimpik menang emas!

    ReplyDelete