Blogger Backgrounds

Thursday, December 23, 2010

tiba2 semangat.

sebelum ni aku mmg xsemangat nak belajar. Sbb ape? sbb xde duit. yela. aku xde dpt ape2 biasiswa. tensen kot idop xde duit. tp kene belajar. sem ni satu sem aku survive pakai duit yg aku dapat tyme raye aritu drpd zakat selangor. rm1500. satu sem. OMG. aku xpernah sesusah ini. Hanya ALLAH tahu betapa susahnya. Tp ape2 pon, kite ni kene kembali rasional. Mungkin ini pengajran utk aku utk lebih kenal apa itu erti 'menghargai wang'. yela, sblm ni aku dpt duit MARA. tiap2 bulan masok rm600. mmg senang je hidop. lancar. duit pon lancar mengalir. sane sini aku dok perabih. Kan?ade hikmah disebalik semua ni. INSYAALLAH..

Hari tu sbb tensi sgt, aku antar resume utk cari kerja. alih2 dpt lak g interview, kat danga. kerja sbg engineer, bwh pengawasan KPT. gaji rm2500++. rambang telinge aku dgr gaji cmtu. haha. yela, dah lame xpegang duit. Tapi..aku xmau buat kptsn terburu2 utk stop stdy dan g keje tu. Aku takot aku menyesal bila tgk kwn2 lain naik pentas utk ijazah kdua msing2. Aku xmau yg dikejar xdpt, yg dikendong berciciran. cewah. berperibahasa pulak daku. Xpelah, aku tetibe dpt semangat utk teruskan stdy master aku ni. Sampai la...andai kate UTM stop kan stdy aku sbb xbyr yuran, baru aku stop. Selagi belum kene buang, aku nak stdy sungguh2. nak wat research molek2. YA ALLAH, bantu hambaMu ini mencapai kejayaan dlm apa juga yg aku lakukan. aminn.

2 comments:

  1. wat yang terbeK..aja!aja!fighting!(^_~)

    ReplyDelete
  2. bab duit lancar rmengalir tu aku setuju betul.

    ReplyDelete