Blogger Backgrounds

Sunday, July 17, 2011

Bertemu Kembali ♥

Dah lama tak jumpa mereka-mereka ini. Aku ingt kali terakhir jmpa Ain, Fatin, Fatirah, Wahidah,Iylia n Tasha adlh pd thn lepas. Time tu aku baru je dftr master. Ingt lagi. Hee. Yana lak aku xjmpa sejak abs sekolah dulu la. Lame seyh. Hehe, skrg semua dah nmpak karakter sebenar masing2. Mmg xberubah dr zaman kite mude2 dulu aka zmn sekolah. Cuma skrg kita dah makin dewasa nak menilai sifat antara satu sama lain. =)

Al-kisah, tmpt kitorg jmpa nye kat KL. Tapi, disebabkan wujudnya kejadah “BERSIH” tuh, kitorg nak g jenjalan area Selayang. Xbrni nak g KL, kang xpasal2 terjebak dgn kerja-kerja pemBERSIHan tersebut. Ngee. Mmg pengalaman beb. Yela, jalan jem sbb byk jalan tutup. Last2 aku kena amek train sendiri. SENDIRI okey? Aku dah lah TAK PERNAH. Lalu aku pun menjadi seorang ‘pengembara’ yg sgt kiut dan keseorangan. Siyes aku smpi kat tmpt train tu dh kul 12. Xrmi org. Takut gak. Tp wat selamba je. Haha. Aku ni bengap gak upenye. KTM (keretapi tanah melayu) dgn LRT pun xkenal. Aku dulik hape. Same la kan train jugak? :P (sebenarnye aku slh, aku ckp kat abg tiket tu nak beli tiket LRT, pdhl aku kat kaunter KTM). Ok pengalaman. Berharga tau. Mlm tu kitorg tidur kat HOTEL SELAYANG. Ok b4 tu nak story, kete si FAT telanggar devider jalan. Wuhuu rase besalah pd beliau wpun mmg la die yg telanggar devider tu)

Sbtu lak pagi tu kitorg cari bengkel. Pastu g ronda2 Selayang Mall kesayangan Fatirah. Aku dpt la selai dress rm10. (wpun tgh sengkek skrg ni). Pastu g round2 THE CURVE kesayangan AIn. Tgkp2 gambar, dah ptg. Round2 carik tmpt tidur mlm nnt. Tgk2 dah smpi Shah Alam. Kiotrg pun carik la otel2 yg mcm murah2. Xde wei. SUSAH sgt nak carik otel2 bajet kat S.A ni. Ok dah maghrib, kitorg solat kat kompleks PKNS. Lapar, makan KFC. Tiba2 yana ckp ade senior nak dtg. Ok tggu lagi. Tggu diorg makan lak. Dah kul 10. 10lebih. Xtau nak g mane. Last2 tanye i-city. Tp ckp ade kene byr mahal. Hmm ntah? G je la dulu. Dah la otel xdpt lg. tdo msjid je la nnt nmpknye. Al-kisah, kitorg g i-city at last.

Smpi kat sane, konsert pun dah abes. Tp nmpk ade org mcm men snow. Upenye ade snow walk. Waa!! Best siot! -5 drjah celcius. Sejukkk giler weh!! Mule2 masuk aku mcm kene rasuk, sbb best sgt sgt. Hakhak. Malu je. Keke.

Dgn takdir ALLAH, Alhamdulillah. Jmpa gak otel muwah. Layan je la. Kul 2 am check in. Huhu. Esok paginye (pagi ke?) haha. Kitorg gerak g Selayang, amek wahidah n g shupin2 kat jln TAR. Ptg kol 7, ain, tasha n yana gerak balik ipoh. Ftrh n wahidah balik selayang. Aku g ampang, umah sona time prktikal. Sok nye aku balik JB sorang2. Wahh. What a journey. Ade byk kisah yg berlaku, tp xpe, biar penglmn aku yg simpan sndiri. =)

1 comment:

  1. Aaaaa ada nama kite dalam post ni...AAAAAA hehehe

    ReplyDelete